PC MASTER RACE

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ.

Καθίστε. Πριν ξεκινήσουμε, ένα σύντομο μάθημα ιστορίας.

Η έκφραση «PC Master Gaming Race» ξεκίνησε ειρωνικά από τον κωμικό κριτικό παιχνιδιών Ben "Yahtzee" Croshaw στα πλαίσια βιντεοπαρουσίασης του παιχνιδιού Witcher το 2008. Έκτοτε όμως η έκφραση χρησιμοποιείται χιουμοριστικά από όσους είναι υπερήφανοι χρήστες υπολογιστών, αναγνωρίζοντας μια κάποια ανωτερότητα σε ένα σύστημα με ανοικτή αρχιτεκτονική που αναβαθμίζεται, επεκτείνεται και έχει πολυχρηστικό χαρακτήρα. Η διεύρυνση του όρου επιβεβαιώνεται από ποικιλόμορφους φορείς που χρησιμοποιούν την έκφραση, από το subreddit με όνομα «PC Master Race» και διάφορους ιστότοπους με τη χρήση του «PC Master Race» όπως το... λατινοαμερικάνικο και ισπανόφωνο pcmrace.com, μέχρι την ίδια τη Valve Software που χρησιμοποιεί συχνά την έκφραση. 20.000.000 αποτελέσματα φέρνει η φράση «PC Master Race» σε μια αναζήτηση του google και χωρίς αμφιβολία, η φράση πλέον θεωρείται μιμίδιο («meme»). Όλα αυτά, κατά πάσα πιθανότητα τα γνωρίζετε ήδη, εφόσον διαβάζετε αυτές τις γραμμές... αλλά όταν γνωρίζεις κάποιον για πρώτη φορά, καλό είναι να ξεκαθαρίζεις δύο πράγματα, πριν συνεχίσεις.

 

Αν και, η αλήθεια είναι, δεν είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε, έτσι δεν είναι;

 

To PC Master Race είναι ένα μη κερδοσκοπικό fanzine που δημιουργείται εθελοντικά από αμετανόητους και αφοσιωμένους PC users για να το διαβάσουν αμετανόητοι και αφοσιωμένοι PC users. Διανέμεται δωρεάν, χωρίς προϋποθέσεις. Για τη δημιουργία του συνεργάστηκαν οικειοθελώς και αφιλοκερδώς πολλοί και διαφορετικοί άνθρωποι, όλοι αφοσιωμένοι «πισάδες» με κοινό παρονομαστή τη θητεία στο περιοδικό PCMaster και την όρεξη να μοιραστούν τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τη γνώση τους με εσάς. Αυτά όλα ακούγονται λίγο επίσημα, η αλήθεια είναι ότι το PC Master Race είναι ένα χαλαρό φάνζιν, μια συλλογή άρθρων, χωρίς ειδήσεις, βαθμολογίες και copy-paste δελτία τύπου και λίστες που έχουμε/έχετε φάει με το κουτάλι τα τελευταία χρόνια. Επίσης να κάνουμε σαφές ότι δεν είμαστε ελιτιστική κλίκα από κομπλεξικούς ξερόλες, ούτε μισούμε τους κακούς κονσολάδες- μέχρι και ο τελευταίος αμνός μπορεί να σωθεί και να βρει τον σωστό δρόμο, αργά ή γρήγορα. Μπορεί να κάνουμε πλάκες και να τσιγκλάμε λίγο τους αδαείς peasants, αλλά είμαστε πάντα έτοιμοι να τους δεχτούμε στις αγκαλιές μας και να τους δείξουμε τα πλεονεκτήματα της Εξύψωσης.

Θα κυκλοφορούμε κάθε τρεις μήνες, για να μην σας κουράσουμε και για να μην κουραστούμε. Δεν θα φτιάξουμε φόρουμ, δεν θα έχουμε site με άρθρα και συντήρηση. Επισκεφθείτε το www.facebook.com/pcmracegr για να αφήσετε τα σχόλιά σας: πολύ θα χαρούμε να σας δούμε εκεί... αλλά αυτό είναι όλο, μην περιμένετε τυμπανοκρουσίες, ούτε διθυράμβους για ένα «νέο PCMaster». Αυτό το τρίμηνο φάνζιν έχουμε να προσφέρουμε, μην ψάχνετε για κάτι άλλο. Κάποιοι συνεργάτες έχουν αφήσει στοιχεία, emails και ηλεκτρονικά στέκια που συχνάζουν- αναζητήστε τους εκεί.

Μέχρι το επόμενο τεύχος (του χρόνου δηλαδή), να περνάτε καλά, να κρατάτε χαμηλές θερμοκρασίες, υψηλές επιδόσεις και μην ξεχνάτε να κάνετε οικονομίες (υπάρχει πάντα μια αναβάθμιση στον ορίζοντα!).

Η σύνταξη

PC MASTER RACE MAGAZINE

PC MASTER RACE - ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

Κατοχυρωμένα εμπορικά σήματα, επωνυμίες και προϊόντα που αναφέρονται ή εμφανίζονται στο παρόν αποτελούν ιδιοκτησία των δικαιούχων τους και προστατεύονται βάσει των ισχύοντων νόμων. Οποιαδήποτε αναφορά ή εμφάνιση στο παρόν, περιεχομένου που υπόκειται σε εμπορική ή πνευματική ιδιοκτησία έχει ως μοναδικό σκοπό την ενημέρωση και πληροφόρηση. Σημείωση: Το PC Master Race δεν έχει καμία σχέση, επαφή, συνεργασία, επικοινωνία με τον Ben "Yahtzee" Croshaw και το ηλεκτρονικό περιοδικό The Escapist, ούτε με τις εκδόσεις Compupress και το περιοδικό PCMaster, ούτε με συνεργάτες ή εκπροσώπους αυτών.

All registered trademarks, company names and products mentioned or featured herein remain property of their holders and are protected according to all applicable laws. Any mention of appearance herein of any content protected by commercial or intellectual copyright is solely intended for informational purposes.